Novica

Domov : 

Arhiv novic : 

Novica

Poročilo s srečanja GLAVOBOL 2019, Ljubljana, 18. april 2019

Objavljeno dne: 22.05.2019

Glavobol ostaja najpogostejša bolečina za katero trpimo, zato stroka niti laična javnost za preprečevanje in ozaveščanje še nista storili dovolj. Pojavljajo se nova spoznanja in izkušnje na področju preventivnega zdravljenja glavobola, kar je možno deliti samo z osebno komunikacijo oz. na tovrstnih srečanjih, ki omogočajo strokovne dialoge.

Srečanje se je pričelo s kratkim uvodnim nagovorom prim. prof. dr. Bojane Žvan, ki je prebrala tudi pismo prof. dr. Radka Komadine, predsednika Slovenskega zdravniškega društva. Sledil je glasbeni nastop dveh uglednih glasbenikov - hornistov, Mihajla Bulaića in Blaža Ogriča. Predsednik Sekcije za glavobol pri SZD, dr. Marjan Zaletel je nadaljeval uvodne nagovore z zahvalo in predstavitvijo sodelujočih. Opravičil se je v imenu recenzentke letošnje publikacije Glavobol 2019, prof. dr. Lijane Zaletel-Kragelj ter v njenem imenu prebral oceno učbenika Glavobol 2019.

Nato je v pozdravnem nagovoru 168 udeležencev srečanja, ki so se zbrali v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije v Ljubljani, nagovorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek-Travnik. Akademičarka prof. dr. Vida Demarin je z nami delila svoje misli o dosedanjih, tradicionalnih strokovnih srečanjih o glavobolu ter spodbudila delo Sekcije za glavobol tudi v prihodnje. Poslušalce, predavatelje in goste sta pozdravila tudi evropska akademičarka prof. dr. Metka Zorc in dr. Boris Pleskovič - predsednik Svetovnega kongresa.

Srečanje so spremljali zdravniki vseh specialnosti, prevladovali pa so zdravniki, specialisti družinske in splošne medicine, nevrologi, psihiatri, anesteziologi in zdravniki drugih področij medicine ter specializanti, medicinske sestre, medicinsko osebje drugih specialnosti in farmacevti.

Srečanje so spremljali zdravniki vseh specialnosti, prevladovali pa so zdravniki specialisti družinske in splošne medicine, nevrologi, psihiatri, anesteziologi in zdravniki drugih področij medicine ter specializanti, medicinske sestre, drugi medicinski profili in famacevti.

Z namenom izobraževanja strokovne javnosti je ob tej priliki Društvo MŽB izdalo učbenik Glavobol 2019 v nakladi 200 izvodov v obliki USB kartice. V učbeniku so zajeta vsa predavanja s strokovnega srečanja. Z namenom, da v Sloveniji ostane strokovna in učna sled, je Narodno univerzitetna knjižnica učbeniku dodelila CIP številko, kar je razvidno iz baze COBISS.

Na srečanju je sodelovalo 9 farmacevtskih družb.

Da bi lažje sami začutili utrinke s srečanja, si oglejte galerijo slik.

Podrobnejše informacije o srečanju smo zbrali v statističnem poročilu.

Izpolnite obrazec za nakup literature

Vas zanima nakup literature o glavobolu in možganski kapi? Preverite zbirko knjig, ki vam jih ponujamo.

Preberi več

Vstop v elektronsko knjižnico

Vam informacije, ki so na voljo na portalu www.glavobol.com niso dovolj? V elektronski knjižnici lahko preberete več.

Preberi več

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na nekatera vprašanja, ki smo jih prejeli.

Preberi več