Novica

Domov : 

Arhiv novic : 

Novica

Poročilo s srečanja Življenje brez glavobola, Ljubljana, 10. in 11. marec 2017

Objavljeno dne: 06.04.2017

Glavobol ostaja najpogostejša bolečina za katero trpimo, zato stroka niti laična javnost za preprečevanje in ozaveščanje še nista postorili dovolj. Pojavljajo se nova spoznanja in izkušnje na področju zdravljenja nevropatične bolečine, katera je možno podeliti samo z osebno komunikacijo oz. na tovrstnih srečanjih, ki omogočajo strokovne dialoge.

Srečanje se je pričelo z nastopom dveh uglednih glasbenic. Pianistka Renata Bauer je na začetku izvedla dva Chopinova preludija, nato pa sta s flavtistko Karolino Šantl Zupan izvajali še Sonato za flavto in klavir Wolfganga Amadeusa Mozarta.

V pozdravnem nagovoru so 122 udeležencev srečanja, ki so se zbrali v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije v Ljubljani, nagovorili prim. prof. dr. Bojana Žvan, dr. Zdenka Čebašek Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, prof. dr. Simon Podnar, strokovni direktor Nevrološke klinike v Ljubljani, akademičarka prof. dr. Vida Demarin, dr. med., evropska akademičarka prof. dr. Marjeta Zorc, dr. Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa in prof. dr. Marjan Zaletel, predsednik Sekcije za Glavobol Združenja nevrologov pri SZD, ki je strokovni organizator srečanja.

Srečanje so spremljali zdravniki vseh specialnosti, prevladovali pa so zdravniki specialisti družinske in splošne medicine, nevrologi in zdravniki drugih področij medicine.

Z namenom izobraževanja strokovne javnosti je ob tej priliki Društvo MŽB izdalo učbenik Življenje brez glavobola 2017 v nakladi 350 izvodov v obliki zgoščenke. V učbeniku so zajeta vsa predavanja s strokovnega srečanja. Z namenom, da v Sloveniji ostane strokovna in učna sled, je Narodno univerzitetna knjižnica učbeniku dodelila CIP številko, kar je razvidno iz baze COBISS.

Na srečanju je sodelovalo 10 farmacevtskih družb. Svoje izdelke je predstavilo 6 farmacevtskih družb, 2 sta sodelovali z razdeljevanjem promocijskega materiala, ena z objavo oglasa v učbeniku in ena z donacijo.

Da bi lažje sami začutili utrinke s srečanja, si oglejte galerijo slik.

Podrobnejše informacije o srečanju smo zbrali v statističnem poročilu.

Izpolnite obrazec za nakup literature

Vas zanima nakup literature o glavobolu in možganski kapi? Preverite zbirko knjig, ki vam jih ponujamo.

Preberi več

Vstop v elektronsko knjižnico

Vam informacije, ki so na voljo na portalu www.glavobol.com niso dovolj? V elektronski knjižnici lahko preberete več.

Preberi več

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na nekatera vprašanja, ki smo jih prejeli.

Preberi več