Novica

Domov : 

Arhiv novic : 

Novica

Poročilo s srečanja MIGRENA, Ljubljana, 20. april 2018

Objavljeno dne: 11.05.2018

Glavobol ostaja najpogostejša bolečina za katero trpimo, zato stroka niti laična javnost za preprečevanje in ozaveščanje še nista storili dovolj. Pojavljajo se nova spoznanja in izkušnje na področju zdravljenja migrene, kar je možno deliti samo z osebno komunikacijo oz. na tovrstnih srečanjih, ki omogočajo strokovne dialoge.

Srečanje se je pričelo z nastopom dveh uglednih glasbenikov - hornistov, gospe Tjaše Bulaić in gospoda Mihajla Bulaića.

V pozdravnem nagovoru so 176 udeležencev srečanja, ki so se zbrali v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije v Ljubljani, nagovorili prim. prof. dr. Bojana Žvan, dr. med, višja sventica kot predsednica organizacijskega odbora, prof. dr. Tanja Hojs-Fabjan, dr. med, recenzentka publikacije Migrena 2018, dr. Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa,  akademičarka prof. dr. Vida Demarin, dr. med. in dr. Marjan Zaletel, predsednik Sekcije za Glavobol Združenja nevrologov pri SZD, ki je strokovni organizator srečanja.

Srečanje so spremljali zdravniki vseh specialnosti, prevladovali pa so zdravniki specialisti družinske in splošne medicine, nevrologi, psihiatri, anesteziologi in zdravniki drugih področij medicine ter specializanti, medicinske sestre, drugi medicinski profili in famacevti.

Z namenom izobraževanja strokovne javnosti je ob tej priliki Društvo MŽB izdalo učbenik Migrena 2018 v nakladi 200 izvodov v obliki USB kartice. V učbeniku so zajeta vsa predavanja s strokovnega srečanja. Z namenom, da v Sloveniji ostane strokovna in učna sled, je Narodno univerzitetna knjižnica učbeniku dodelila CIP številko, kar je razvidno iz baze COBISS.

Na srečanju je sodelovalo 7 farmacevtskih družb. Svoje izdelke je predstavilo 6 farmacevtskih družb, ena je sodelovala z razdeljevanjem promocijskega materiala.

Da bi lažje sami začutili utrinke s srečanja, si oglejte galerijo slik.

Podrobnejše informacije o srečanju smo zbrali v statističnem poročilu.

Izpolnite obrazec za nakup literature

Vas zanima nakup literature o glavobolu in možganski kapi? Preverite zbirko knjig, ki vam jih ponujamo.

Preberi več

Vstop v elektronsko knjižnico

Vam informacije, ki so na voljo na portalu www.glavobol.com niso dovolj? V elektronski knjižnici lahko preberete več.

Preberi več

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na nekatera vprašanja, ki smo jih prejeli.

Preberi več