Novica

Domov : 

Arhiv novic : 

Novica

Poročilo s srečanja Glavobol in nevropatična bolečina 2014,
21. november 2014

Objavljeno dne: 09.12.2014

Glavobol ostaja najpogostejša bolečina za katero trpimo, zato stroka niti laična javnost za preprečevanje in ozaveščanje še nista postorili dovolj. Pojavljajo se nova spoznanja in izkušnje na področju zdravljenja nevropatične bolečine, katera je možno podeliti samo z osebno komunikacijo oz. na tovrstnih srečanjih, ki omogočajo strokovne dialoge.

V pozdravnem nagovoru so 162 udeležencev srečanja, ki so se zbrali v konferenčnih prostorih Hotela Plaza v Ljubljani, nagovorili prim. prof. dr. Bojana Žvan, višja svetnica, prof. dr. Pavel Poredoš, dr. med., predsednik Slovenskega zdravniškega društva, izr. prof. dr. Lijana Zaletel-Kragelj, recenzentka učbenika, prof. dr. Miro Denišlič in prof. dr. Tanja Hojs Fabjan, predstojnica Oddelka za nevrologijo iz UKC Maribor.

Srečanje so spremljali zdravniki vseh specialnosti, prevladovali pa so zdravniki specialisti družinske in splošne medicine ter specialisti nevrologi, preostali udeleženci so bili iz ostalih področij zdravstva.    

Z namenom izobraževanja strokovne javnosti je Društvo MŽB ob priliki strokovnega srečanja izdalo učbenik Glavobol in nevropatična bolečina 2014 v nakladi 250 izvodov, v katerem so zajeta vsa predavanja s strokovnega srečanja. Z namenom, da v Sloveniji ostane strokovna in učna sled, je Narodno univerzitetna knjižnica učbeniku dodelila CIP številko, kar je razvidno iz baze COBISS na naslovu cobiss5.izum.si

Na srečanju je svoje izdelke predstavilo 7 farmacevtskih družb, eno podjetje pa je sodelovalo z donacijo.

Da bi lažje sami začutili utrinke s srečanja, si oglejte galerijo slik.

Podrobnejše informacije o srečanju smo zbrali v statističnem poročilu.

Izpolnite obrazec za nakup literature

Vas zanima nakup literature o glavobolu in možganski kapi? Preverite zbirko knjig, ki vam jih ponujamo.

Preberi več

Vstop v elektronsko knjižnico

Vam informacije, ki so na voljo na portalu www.glavobol.com niso dovolj? V elektronski knjižnici lahko preberete več.

Preberi več

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na nekatera vprašanja, ki smo jih prejeli.

Preberi več