Novica

Domov : 

Arhiv novic : 

Novica

Poročilo s srečanja Glavobol, vrtoglavica in nevropatska bolečina, 11. oktober 2013

Objavljeno dne: 04.11.2013

Strokovno srečanje Glavobol, vrtoglavica in nevropatska bolečina s kliničnimi primeri je potekalo dne 11. oktobra 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Glavobol ostaja najpogostejša bolečina za katero trpimo, zato stroka niti laična javnost za njegovo preprečevanje in ozaveščanje še nista postorili dovolj. Pojavljajo se nova spoznanja in izkušnje na področju zdravljenja nevropatske bolečine, katera je možno podeliti samo z osebno komunikacijo oz. na tovrstnih srečanjih, ki omogočajo strokovne dialoge.

V pozdravnem nagovoru so 301 udeležence srečanja nagovorili prim. prof. dr. Bojana Žvan, višja svetnica, prof. dr. Marjan Zaletel, svetnik, predsednik Sekcije za glavobol - Združenja nevrologov pri Slovenskem zdravniškem društvu, in prim. doc. dr. Jan Kobal, recenzent učbenika.

Srečanje so spremljali zdravniki vseh specialnosti, prevladovali pa so zdravniki specialisti družinske in splošne medicine ter specialisti nevrologi, preostali udeleženci so bili iz ostalih področij zdravstva.

Z namenom izobraževanja strokovne javnosti je Društvo MŽB ob priliki strokovnega srečanja izdalo učbenik Glavobol, vrtoglavica in nevropatična bolečina s kliničnimi primeri v nakladi 250 izvodov, v katerem so zajeta vsa predavanja s strokovnega srečanja.

Na srečanju je svoje izdelke predstavilo 9 podjetij, eno pa je sodelovalo z donacijo.

Da bi lažje sami začutili utrinke s srečanja, si oglejte galerijo slik. Na naši spletni strani lahko naročite tudi svoj izvod učbenika.

Podrobnejše informacije o srečanju smo zbrali v poročilu.

Izpolnite obrazec za nakup literature

Vas zanima nakup literature o glavobolu in možganski kapi? Preverite zbirko knjig, ki vam jih ponujamo.

Preberi več

Vstop v elektronsko knjižnico

Vam informacije, ki so na voljo na portalu www.glavobol.com niso dovolj? V elektronski knjižnici lahko preberete več.

Preberi več

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na nekatera vprašanja, ki smo jih prejeli.

Preberi več